Wildervank heeft sinds 2009 een eigen cultureel centrum: de monumentale Margaretha Hardenbergkerk. Dat weten te weinig mensen. Bestuur en vrijwilligers komen in actie daar verandering in te brengen.

De voormalige kerk uit 1687 is het oudste gebouw in Wildervank. Het is de thuisbasis van het Veenkoloniaal Symfonieorkest (VKSO). In normale tijden zijn er regelmatig optredens, concerten, voorstellingen, feesten en partijen. Clubs en verenigingen hebben er hun vergaderingen, scholen hun uitvoeringen.

En toch blijkt, volgens het bestuur, dat er te weinig mensen op de hoogte zijn van wat er in de oude kerk allemaal mogelijk is. Veel mensen denken nog steeds het monument uitsluitend in gebruik is als gebedshuis.

Nieuwe website

Om het cultuurcentrum beter op de kaart te zetten komen er aan de Raadhuisstraat en Torenstraat publicatieborden met tekst en uitleg wat er in het gebouw te doen is. Ook komt er een nieuwe website. Secretaris Henk Robben weet niet waarom de drempel voor sommige mensen te hoog is om binnen te komen. ,,Het gebouw is een culturele instelling van en voor de plaatselijke bevolking. Die boodschap willen we nog beter uitdragen.’’

Versterking

Er is eerdaags zelfs weer activiteit. Het cultuurcentrum is door de gemeente Veendam aangewezen als stemlokaal voor de komende verkiezingen. ,,Verder hopen we dat we zo snel als mogelijk ook gewoon weer open te kunnen’’, zegt Robben die bijgestaan wordt door 22 vrijwilligers en vier andere bestuursleden. Die laatsten kunnen volgens de secretaris wel versterking gebruiken. ,,Bestuursleden, die bij voorkeur bekendheid genieten in de culturele sector, zijn van harte welkom.’’


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen