Wildervankster wint zilveren medaille op olympiade in Peking

De 18-jarige Greetje Huisman uit Wildervank heeft op de internationale aardrijkskunde olympiade in Peking een zilveren medaille gewonnen.

Huisman behaalde voor de vakantie op het Ubbo Emmius in Stadskanaal haar vwo-diploma. Ze reisde afgelopen zondag met drie andere Nederlandse jongeren en begeleiders naar China en keert komende zaterdag terug.

Twee van Greetje Huisman haar teamgenoten vielen ook in de prijzen. Een van hen won ook zilver, een ander behaalde brons.

Frans Westerveen laat namens het team weten dat dit het beste resultaat in tien jaar tijd is. ,,Naast de medailles won het Nederlandse team ook de posterwedstrijd tijdens dit mondiale geografische kampioenschap.’’ De vier jongeren wonnen zowel de juryprijs als de leerlingenprijs met een poster over watergebruik in Rotterdam.

Op de internationale olympiade werden in totaal veertien gouden, 30 zilveren en 43 bronzen medailles uitgereikt. Er deden 174 scholieren uit 47 verschillende landen mee. De vier Nederlanders, onder wie dus Greetje Huisman, plaatsten zich voor het kampioenschap na een schriftelijke voorronde waaraan ruim 6300 scholieren uit heel Nederland hebben deelgenomen.

Op de foto van links naar rechts: Greetje Huisman uit Wildervank, Wessel Bruinsma uit Leidschendam en Rick Nelen uit Tholen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.