Winkelhart Winsum krijgt weer hartslag

Na jaren praten lijkt de gemeenteraad van Winsum aan de slag te willen met het winkelhart van het dorp. Toch kan wethouder Harmannus Blok nog niet helemaal in hosanna van Boogplein naar winkelcentrum Obergon.

Dat bleek dinsdagavond in de gemeenteraad van Winsum. Een raadsmeerderheid is in grote lijnen positief over het plan van de Ondernemersvereniging en Koopcentrum Winsum. Dat plan dat wordt getrokken door Winsumers Dimitri Sennema en Suzan Wierenga behelst niet alleen de aanpak van het Boogplein, maar die van het hele centrum.

Door ondernemers te verplaatsen moet de winkelstraat tussen Boogplein en winkelcentrum Obergon worden ontdaan van leegstand.Het Winsumer college van B en W is enthousiast. Vooral omdat Sennema en Wierenga draagvlak voor hun hebben gecreeerd, en ook omdat ondernemsdr samen aan de slag zijn gegaan met een plan.

Het enthousiasme van B en W wordt in de raad onverholen gedeeld door de fracties van CDA, ChristenUnie en VVD. ,,We kunnen Winsum hiermee weer op de kaart zetten'', zei VVD'er Harry Jonkman.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.