Winkelier zijn in Ter Apel: Daar is lef en doorzettingsvermogen voor nodig

De winkeliers in het centrum van Ter Apel krijgen vrijdag een speldje van MKB-Nederland, voor hun ‘lef en doorzettingsvermogen’.

Ze krijgen het speldje dankzij een inwoner van Ter Apel die liever niet zijn naam vermeld ziet.

De gulle gever vernam dat de organisatie Midden- en Klein Bedrijf (MKB)-Nederland ondernemers nomineerde voor een speldje wegens ‘lef en doorzettingsvermogen’.

,,Ik heb contact gezocht met het MKB en de middenstanders in Ter Apel voorgedragen. Zij worden vaak geconfronteerd met winkeldiefstallen maar ze laten de moed niet zakken en blijven leuke activiteiten organiseren. Ik vind dat ze een speldje verdienen.’’

Voor alle winkeliers in het centrum

Het MKB vindt dat ook en daarom neemt vrijdag, op de Dag van de Ondernemer, Harry Stuulen het speldje in ontvangst. Hij is voorzitter van de ondernemersvereniging Mercurius. ,,Het is dus in feite voor alle winkeliers in het centrum.’’

Stuulen is blij met het speldje. ,,Het is een mooie blijk van waardering. De winkeldiefstallen zijn inderdaad erg vervelend maar we blijven positief.’’ Ter Apel gaat al geruime tijd gebukt onder winkeldiefstallen. Volgens de politie gaat het bij de daders vooral om 'veilige-landers', asielzoekers uit veilig verklaarde landen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.