Winnie Sorgdrager leidt Raad van Toezicht Groninger Forum

Oud-minister van Justitie Winnie Sorgdrager wordt met ingang van 1 november de voorzitter van de raad van Toezicht van het Groninger Forum. Zij volgt Hans Alders op die het voorzitterschap niet kan combineren met zijn rol als coördinator nationale veiligheid.

Henk Snapper, lid van de Raad van Bestuur van het UMCG, treedt per 1 september aan als lid van deze raad. Otto Wassenaar en Leendert Klaassen bezetten de andere twee zetels in de Raad van Toezicht.

Aan het Groninger Forum weer druk gebouwd. Het moet een ontmoetingsplaats voor populaire cultuur, informatie, actualiteit en media worden. de activiteiten van het forum vinden nu plaats vanuit de oude Camera-bioscoop aan het Hereplein en de Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat.

Winnie Sorgdrager werd in de zomer van 1994 minister van justitie in het kabinet-Kok I. Ze ging een roerige periode in met de uitkomsten van de IRT-enquête, de gouden handdruk voor oud-procureur-generaal Van Randwijck en de opstand der procureurs-generaal onder leiding van Arthur Docters van Leeuwen.

Als minister van Justitie moest ze zich ook internationaal verantwoorden over het gevoerde drugsbeleid in Nederland, dat met name in Frankrijk op onbegrip stuitte, en over de euthanasiewetgeving.

In 1998 stapte Sorgdrager uit de politiek. Op 1 januari 2006 werd zij benoemd tot lid van de Raad van State.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.