Winschoten wijst Udesweg aan voor azc

De Udesweg in het zuiden van Winschoten (foto) is in beeld als locatie voor de vestiging van een asielzoekerscentrum.

Voor de omgeving is een asielzoekerscentrum op deze plek niet geheel vreemd. Tussen 1995 en 2003 was hier al een azc gevestigd. Het centrum werd gesloten omdat de locatie in beeld was voor woningbouw.

De gemeente heeft de afgelopen maanden gezocht naar een geschikte plek voor een azc. De Udesweg bleek het best te voldoen aan de eisen die de gemeenteraad aan de komst van het centrum heeft gesteld.

In Beerta worden momenteel tijdelijk ongeveer 250 vluchtelingen opgevangen. Deze tijdelijke opvang bestaat al niet meer als in 2017 gebouwd wordt voor het centrum aan de Udesweg.

Omwonenden van de Udesweg zijn per brief op de hoogte gebracht van de plannen. De omwonenden zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst met burgemeester en wethouders, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), Gezondheidscentrum Asielzoekers en VluchtelingenWerk Noord Nederland. Op 20 april wordt een inloopbijeenkomst voor alle inwoners van de gemeente gehouden in de Tramwerkplaats. Op 10 mei nemen burgemeester en wethouders een definitief besluit waarna de gemeenteraad er nog wat over mag zeggen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.