Winschoter busremise bijna plat

De werkzaamheden in het centrum van Winschoten verlopen tot dusver voorspoedig. Het werk ligt zelfs twee weken voor op de planning. Dinsdag worden waterbakken bij de Venne afgeleverd.

Dat belooft spectaculair takelwerk, want het gaat om enorme waterbakken. Ze zijn gefabriceerd in het Duitse Steinfurt. Water zal er overigens pas in het najaar doorheen stromen.

Houten damwand

Het is de bedoeling dat een deel van de Venne, tussen de Bosstraat en de Olieslagerstraat op 17 juni wordt geasfalteerd. Kort daarna kan dat deel weer voor autoverkeer worden opengesteld. Als de totale opknapbeurt achter de rug is, telt de Venne nog ongeveer 25 parkeerplaatsen. Daarmee levert deze straat de helft van de parkeerplaatsen in. Op het terrein waar supermarkt C1000 stond zijn extra parkeerplaatsen gecreëerd.

Opmerkelijk is dat bij de graafwerkzaamheden aan de Venne geen archeologische vondsten van betekenis zijn gedaan. ,,Het enige dat we hebben aangetroffen was een houten damwand, maar dat bleek niet van archeologische waarde”, weet Henk Steenge, projectleider van de werkzaamheden.

Megaklus

Parallel aan de werkzaamheden aan de Venne is ook een begin gemaakt met de sloop van de busremise bij het treinstation. Dit overdekt busstation dateert van 1966 en was nog een van de weinige overdekte busstations in Nederland. Het complex was de laatste jaren enorm verpauperd. De ramen van de kantine werden veelvuldig ingegooid. Volgende week zijn de sloopwerkzaamheden definitief achter de rug. Daarna begint een ongeveer twee weken durende bodemsanering. Er ligt op een aantal punten diesel in de grond. Vervolgens kan worden begonnen met de aanleg van een nieuwe busremise. Daarbij wordt vooral veel groen geplant en er komt nostalgische verlichting. De totale aanpak van de Venne en het stationsgebied kost bijna 3 miljoen euro.

Steenge is uiterst tevreden over het verloop van de werkzaamheden in hartje Winschoten. ,,Er wordt weinig geklaagd door omwonenden en bezoekers van de binnenstad. We proberen iedereen ook zo goed mogelijk te informeren over de werkzaamheden.” Voor 1 december moet de megaklus zijn afgerond. Dan heeft Winschoten weer waterpartijen in het centrum, zoals vroeger ook het geval was.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.