De verbouwing is al in volle gang. FOTO HARRY TIELMAN

Winschoter tennishal krijgt nieuw jasje

De verbouwing is al in volle gang. FOTO HARRY TIELMAN

De kantine in de Winschoter tennishal wordt gepimpt, de kleedkamers aangepast, doucheruimtes gemoderniseerd en er komen meer zitplaatsen.

150.000 euro

Het is voor de tennissers op het complex aan de Hoorntjesweg in Winschoten de komende weken even doorbijten. Na een gedane inspanning op de tennisbaan kan er niet worden gedoucht. Maar het uitzicht op betere tijden is er ook al. Over ruim een maand is de accommodatie weer tiptop. ,,We hebben een strak schema, maar in juni moet de verbouwing klaar zijn. We betalen alles zelf. Ongeveer 150.000 euro kost deze noodzakelijke investering”, legt Harm Vos uit. Vos is directeur van de Tennishal Winschoten B.V. ,,We kunnen dat bekostigen, omdat we de laatste vijf tot tien jaar erg zuinig zijn geweest. Daardoor is er wat achterstalling onderhoud, maar dat pakken we nu ook aan.”

‘Niet meer van deze tijd’

Er komen nieuwe douches, legionella-bestendig, de kantine krijgt een moderne uitstraling, een nieuwe riolering wordt aangelegd en ook belangrijk: in de hal komen meer zitplaatsen voor toeschouwers. ,,We denken al jaren na over een ingrijpende verbouwing. Nu is de tijd echt rijp, want de hal is al 35 jaar oud en oogt gedateerd. We krijgen steeds meer signalen van onze leden dat de kantine, qua gezelligheid, niet meer van deze tijd is.”

Eigen middelen

De metamorfose van de hal wordt uit eigen middelen betaald. Subsidie van de gemeente Oldambt en de provincie komt er niet. Op zijn zachts gezegd voelt de Tennishal B.V. zich in de steek gelaten. „Ze zijn enthousiast als ze ons verhaal horen, maar vervolgens krijgen we nul op het rekest. Vooral het dak, grotendeels bestaand uit asbest, moet worden vervangen. Dat kost ook zeker 150.000 euro. De overheden vinden het mooi dat we dat asbest willen verwijderen, maar financiële hulp komt er niet.”

Sla Raak (350 leden) en WTC (50 leden) zijn de gebruikers van het tenniscomplex. Daarnaast is er een grote groep recreanten die gebruikmaakt van de hal. Om de meereizende supporters van een goede zitplaats met uitzicht op de banen te voorzien, is uitbreiding van zitplaatsen een must. Enkele tientallen zitplaatsen komen er bij en de mogelijkheid bestaat om een kleine tribune te plaatsen. ,,We denken er over na om in de wintermaanden toernooien te gaan houden. Dat genereert extra inkomsten.”

Tegenwoordig is in de hal ook een fraaie, moderne vergaderkamer gecreëerd. ,,Wie interesse heeft kan er gebruik van maken. Stel de duivenvereniging zoekt onderdak. Ze kunnen er zo terecht.”

menu