Woldhuis: Gemeenteraad moet zelf bijeenkomst met omwonenden Ring organiseren

Het Groninger gemeenteraadslid Marjet Woldhuis (100% Groningen) wil dat de gemeenteraad zo snel mogelijk een bijeenkomst organiseert met omwonenden van de zuidelijke ringweg.

Woldhuis wil daarmee het vertrouwen in de politiek herstellen. Ze ging onlangs als enige raadslid in op een uitnodiging voor een bijeenkomst van bewonersorganisatie Groningen Verdient Beter, die zich verzet tegen de huidige plannen voor de ombouw van de weg.

Alle andere raadsfracties zegden in een gezamenlijke brief af. PvdA-raadslid Sebastiaan Ruddijs lichtte op de bijeenkomst uit dat het projectbureau Aanpak Ring Zuid en de Raad van State eerst aan zet zijn.

Verantwoordelijkheid

De organisatie en meer dan honderd bezoekers van de avond hadden weinig begrip voor het standpunt. Woldhuis snapt dat wel. ,,Gemeenteraadsleden zouden altijd op zo’n uitnodiging moeten ingaan. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Het geeft geen pas te verwijzen naar de Raad van State of het projectbureau, dat overigens ook niet wilde komen.’’

Woldhuis probeert haar collega’s volgende week met een motie over te halen zelf een bijeenkomst te organiseren. ,,Politici moeten hun watervrees overboord zetten en de dialoog aan gaan. En als wij op onze manier een bijeenkomst organiseren, komt het projectbureau waarschijnlijk ook wel.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.