Wolthuis wil oordeel Stad over komst wietverstrekker

Wat vinden burgemeester en wethouders van Groningen van de onlangs opgerichte social club aan de Oostersingel waar leden gratis wiet en wietolie voor medicinaal gebruik kunnen krijgen.

Dat wil Marjet Wolthuis van de partij 100% Groningen weten. Ze heeft over de social club schriftelijke vragen aan het college gesteld. In de eerste vier dagen van de opening hebben zich al meer dan 100 mensen ingeschreven.

In Leeuwarden is de club al een tijd in bedrijf. Het aantal leden van stichting Suver Nuver stijgt explosief. Ze doen een vrijwillige donatie en krijgen de wietolie thuisgestuurd. Het middeltje is illegaal. In de winkel aan de Oostersingel, naast ziekenhuis UMCG, is het niet te krijgen. Mensen kunnen er wel informatie krijgen en lid worden.

Wolthuis is benieuwd hoe burgemeester en wethouders tegenover deze club staan. Ook wil Wolthuis weten of burgemeester Den Oudsten het voorbeeld volgt van zijn Leeuwarder collega. Deze heeft toegezegd dat hij zich hard zal maken voor de social club in de komende VNG vergaderingen.

Het raadslid stelt verder de vraag of deze vorm van medicinale wiertverstrekking onderdeel wordt van het drugsbeleid dat de gemeente voert en of er toestemming is gegeven voor de vestiging van de club.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.