Wonen er straks studenten in het oude V&D-pand?

Het oude pand van V&D.

Mogelijk wordt het voormalige V&D-pand aan de Grote Markt in Groningen (aan)gevuld met een fietsenkelder, studieplekken of studentenwoningen.

Verhuurder CBRE Global Investors is in gesprek met de gemeente over een fietsenstalling in de kelder van het pand, dat in totaal vijf verdiepingen telt. Ook de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool zijn geïnteresseerd in het oude winkelgebouw. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid voor studieplekken of studentenwoningen op de derde, vierde en vijfde etage.

Volume

„Het hele pand gaat ingevuld worden”, zegt Bjørn Brink, directeur retail bij CBRE. „Alleen niet helemaal met winkels.” Het pand is te groot voor één grote winkel, stelt Brink. „Zulke grote gebruikers als de V&D, die zo’n volume in één keer kunnen vullen, zijn er niet echt.”

Sinds mei is op de begane grond en eerste verdieping het tijdelijke pop-up winkelcentrum De Grote Roltrap gevestigd, dat vooralsnog een moeizame start kent. Enkele ondernemers zijn alweer vertrokken; een enkeling beproeft er juist net zijn geluk.

Druk op de binnenstad

Volgens Brink past de combinatie van winkels met woon- en werkplekken in deze tijd. „Op sommige plekken zie je dat de retail zich wat terugtrekt. Maar de druk op de binnenstad blijft onverminderd groot. Iedereen wil er wonen, werken en studeren.”

Brink verwacht voor het einde van dit jaar duidelijkheid over de precieze invulling van het pand.

menu