Twee woningen boven in flat aan Kustweg Delfzijl uitgebrand (update)

Een brandweerman bestrijdt de brand boven in het gebouw Foto ProNews

Bij een brand boven in een flat aan de Kustweg in Delfzijl zijn woensdagochtend twee flatwoningen uitgebrand. De bewoners bleven ongedeerd. Om 07.00 uur werd het sein gegeven dat de brand onder controle is.

De brand op de elfde verdieping van de Dijkzichtflat brak woensdagochtend omstreeks 04.00 uur uit. Kort hierna sloegen de vlammen uit de flat. Snel daarna is begonnen met de ontruiming van het gebouw. Ondermeer met langdurig geloei van sirenes werden de bewoners wakker gemaakt. Ondermeer de gemeente Delfzijl en de woningbouwvereniging houden zich bezig met de opvang en verzorging van de flatbewoners.

Opschalen

Uit de hele omgeving werden brandweerkorpsen naar de Kustweg in Delfzijl gedirigeerd. Doordat de brand zich verplaatste tot in de liftschacht van de flat werd opgeschaald en werd de brandweer van Stadskanaal, Harkstede, Bedum en Ten Boer opgetrommeld om maar zoveel mogelijk mensen en materieel in de buurt te hebben.

Moeilijk bereikbaar

De brandhaard was moeilijk bereikbaar voor de brandweer en dus lastig te bestrijden. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. Omstreeks 06:30 uur melddde de brandweer dat er aanzienlijke schade aan de flat is. Er zijn twee woningen uitgebrand en zeven omliggende woningen hebben schade. Hierna wordt bekeken hoeveel woningen er waterschade hebben opgeleverd. De enige lift in de flat is zwaar beschadigd geraakt en zal een tijd lang nog niet gebruikt kunnen worden.

Vreemde geur

Jan Ruiter woont op de elfde verdieping, naast het uitgebrande appartement. ,,Waar de Duitse vlag op het balkon hangt.’’ Hij werd om 04.00 uur wakker doordat hij een vreemde geur rook. ,,Gelukkig slaap ik in mijn trainingspak en had ik mijn sokken aan. De Crocs stonden bij de voordeur, ik stond in no time buiten de deur. Ik hoop dat ik geen schade heb, want ik heb geen brandverzekering. Hopelijk blijft het bij rookschade.’’

loading

menu