Woningeigenaren in aardbevingsgebied krijgen 1400 euro als ze zelf tijdelijke huisvesting regelen

Foto: Pixabay

Woningeigenaren in het aardbevingsgebied die zelf voor tijdelijke huisvesting zorgen wanneer hun woningen versterkt of gesloopt worden, krijgen 1400 per maand van de Nationaal Coördinator Groningen.

Voorwaarde is dat de eigenaar tevens bewoner van het pand is en dat de te versterken/ te slopen woning leeg en verlaten is tijdens de werkzaamheden.

Bedrag wordt in één keer uitgekeerd

Woningeigenaren krijgen het bedrag voor de gehele periode in één keer uitgekeerd op basis van de geplande duur van de werkzaamheden aan hun huizen. Lopen de werkzaamheden uit, dan keert NCG in overleg een aanvullende vergoeding uit.

De keuze voor het zelf regelen van tijdelijke huisvesting is niet vrijblijvend. Wanneer woningeigenaren aangeven de tijdelijke huisvesting zelf te regelen, neemt NCG hen niet meer mee in de planning voor tijdelijke huisvesting.

Tijdelijke huisvesting op verschillende manieren invullen

Woningeigenaren kunnen de tijdelijke huisvesting op verschillende manieren invullen. Bijvoorbeeld door een (vakantie)woning te huren, zelf een woonunit op eigen erf te plaatsen of te logeren bij familie of vrienden. In alle gevallen ontvangen woningeigenaren de vergoeding van 1400 euro per maand per woning.

Woningeigenaren die een unit op eigen erf willen plaatsen, moeten dit afstemmen met de gemeente en hun aannemer.

Met vragen over de huisvesting kunnen woningeigenaren terecht bij hun bewonersbegeleider.

menu