Woningen voor Loppersum vanavond over de afsluitdijk

De complete benedenverdiepingen van vier woningen rijden donderdagavond op diepladers van het Noord-Hollandse Wognum over de afsluitdijk naar Loppersum.

De aardbevingsbestendige wisselwoningen, waarvan er dertien aan Over de Wijmers in Loppersum worden gebouwd, komen kant en klaar uit de fabriek.

Prefab-woningen

De wisselwoningen zijn bestemd voor de eigenaren van de 43 Jarinowoningen in Loppersum die worden gesloopt en vervangen voor nieuwbouw. De prefab-woningen worden in september opgeleverd. Vorige week zijn de eerste vier huizen al vervoerd vanuit Wognum en geplaatst op locatie.

Het bijzondere transport vertrekt rond half zes 's middags. Na de spits gaan de diepladers van 14 meter lang en ruim 4 meter breed de afsluitdijk op. Het transport gaat langzaam: aankomst in Loppersum is tussen tien en elf uur ‘s avonds.

Belle-Vue Energy

Vrijdagochtend vroeg worden de woningen op hun plek gehesen. In de loop van de dag komen ook de eerste verdiepingen aan uit Wognum, die meteen op de benedenverdiepingen worden gezet. De tweede verdieping en het dak worden volgende week op locatie in elkaar gezet.

De wisselwoningen zijn geleverd door Belle-Vue Energy uit Heerhugowaard. Ze zijn in vier maanden tijd ontwikkeld en zijn aardbevingsbestendig. De huizen zijn kant en klaar: binnen is alles afgewerkt, tot sanitair en tegelwerk aan toe. Het transport van de laatste vijf woningen is op 3 augustus.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.