Woningmarkt in Oost-Groningen trekt aan

In Oost-Groningen gaat het weer beter met de woningmarkt. Er worden meer huizen ge- en verkocht dan vorig jaar en de koopprijs ligt dichter bij de vraagprijs.

Dat zegt Jan Palland, voorzitter van de afdeling Groningen van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

De afgelopen jaren werden ook de makelaars in Oost-Groningen geconfronteerd met de gevolgen van de economische crisis. Er werden minder huizen gekocht en verkocht. ,,De ergste crisistijd lijkt voorbij, het vertrouwen van mensen neemt toe'', zegt Palland. ,,Dat vernemen wij als makelaars. Zo zijn er in het tweede kwartaal van dit jaar meer huizen verkocht dan in dezelfde periode van 2014. Met Pekela als grote uitschieter.''

In die gemeente werden in de maanden april, mei en juni van dit jaar 25 huizen verkocht. ,,Vorig jaar waren het in diezelfde maanden maar negen'', zegt Palland. ,,In Pekela is dus sprake van een explosieve stijging. Maar ook in de andere gemeenten ging het beter.'' Zo steeg in Menterwolde het aantal verkochte huizen van 12 naar 22, in Vlagtwedde van 27 naar 34 en in Oldambt, de grootste gemeente in de regio, van 40 naar 59.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.