Woningovervallen in Delfzijl, OM eist vijf jaar celstraf

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van 5 jaar geëist tegen een 31-jarige man uit Delfzijl wegens twee gewapende overvallen op woningen in Farmsum en Delfzijl. Bij de woning in Delfzijl ging het om een poging, bij de overval in Farmsum werd 30 euro buitgemaakt.

De slachtoffers van de overval in Farmsum waren twee mannen, een Brit en een Ier die in de Eemshaven werken en met meerdere personen in een woning woonden. Rond middernacht, in mei dit jaar, werd door een vrouw op de deur geklopt. Toen de deur werd geopend, sprong een man met een bivakmuts tevoorschijn. Met een pistool dwong hij de twee aanwezige bewoners geld af te geven. De vrouw die op de deur klopte zou de 28-jarige vriendin van de overvaller zijn. Tegen haar werd 24 maanden celstraf geëist waarvan 8 maanden voorwaardelijk. ,,Door te kloppen had ze en essentiële rol bij de overval,” zei de officier van justitie.

De tweede overval zou de verdachte, samen met een andere man, hebben gepleegd in januari 2015 aan Skagerrak in Delfzijl. Daar werd onder bedreiging van wapens gevraagd om geld en drugs. De bewoners vluchtten via het dak en alarmeerden de politie die met een arrestatieteam ter plaatse kwam. De overvallers waren toen al verdwenen. In de woning werden kabelbinders gevonden met daarop het DNA van de verdachte.

De verdachten ontkennen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.