Workshops voor jonge onderzoekers in meivakantie

Hoe teken je een selfie van jezelf? En hoe maak je van jouw selfie vervolgens ook nog een stripfiguur? Tekenaar Dim Junius geeft daar tips voor tijdens één van de workshops van de Jonge Onderzoekers in de meivakantie.

Stichting Jonge Onderzoekers biedt kennis over techniek en wetenschap in de vorm van educatieve activiteiten met het oogmerk kinderen op een creatieve en uitdagende wijze enthousiast te maken voor wetenschap. Van 18 april tot en met 5 mei heeft de stichting een uitgebreid workshopprogramma samengesteld.

Manden vlechten, dierenfiguurtjes maken en reuzenbloemen knippen; een greep uit de knutselactiviteiten waar kinderen zich voor op kunnen geven.

Excursie

Op dinsdag 3 en woensdag 4 mei zijn er proefjes in het lab aan de Dirk Huizingastraat in Groningen. Een van de labactiviteiten staat in het teken van het oog: er wordt kinderen van alles getoond en uitgelegd over de verschillende soorten ogen van bijvoorbeeld insecten, vogels, inktvissen, zoogdieren en mensen. Ook neemt de stichting kinderen in een activiteit mee op een excursie door de stad.

Meer informatie over de activiteiten is hier te vinden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.