Youp van 't Hek mist De Blauwe Engel: 'Ik doe graag de heropening'

Youp van 't Hek is van mening dat de Groninger kroeg De Blauwe Engel terug moet keren op de Grote Markt.

Dat schrijft de caberetier in de VARA-gids.

,,De Blauwe Engel, een monument met zo’n rijke historie, mag je niet straffeloos omdopen en zeker niet tot Het Vaatje!", vindt Van 't Hek.

Het feestcafe maakte in november plaats voor Het Vaatje. Veertig jaar lang beleefden Stadjers, studenten en alles daartussen de gekste avonturen De Blauwe Engel. Tientallen mensen wilden als herinnering het blauwe neonbord met de naam van de kroeg kopen.

Ook Van 't Hek heeft fijne herinneringen aan de Groninger kroeg ,,Steevast eindigden we lallend bij De Blauwe Engel, de altijd dampende kelder onder het prachtige De Drie Gezusters wier interieur later door Sjoerd Kooistra vakkundig verkracht is. Daarna stommelde ik mezelf naar het hotel.''

De caberetier schrijft dat er een schok ging door zijn hele crew toen ze de naamsverandering constateerden. "Ik sommeer de eigenaar van de historische kelder dan ook deze vergissing onmiddellijk terug te draaien. Hij schijnt de neonletters van De Blauwe Engel nog te hebben. Ik doe graag de heropening en zal dan nog één keer met de hele kroeg ‘Niemand weet hoe laat het is’ lallen. Ik kan niet wachten."

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.