Zeehondencrèche lanceert kledinglijn

De Zeehondencrèche in Pieterburen komt met een kledinglijn onder de merknaam Happy Seal. Vrijdagmiddag worden de t-shirts en hoodies, die zijn gemaakt van recyclede visnetten, gepresenteerd op een catwalk. De show is onderdeel van de starthandeling rond het Wad About Plastic-festival in Lauwersoog.

De Zeehondencrèche in Pieterburen komt met een kledinglijn onder de merknaam Happy Seal. Vrijdagmiddag worden de t-shirts en hoodies die zijn gemaakt van recyclede visnetten, gepresenteerd op een catwalk. De show is onderdeel van de starthandeling rond het Wad About Plastic-festival in Lauwersoog.

Bezoekers aan dat evenement krijgen de kleding te zien en kunnen het ook bestellen. In het najaar moeten de eerste shirts beschikbaar zijn.

De zeehondencrèche stelt dat steeds meer visnetafval en plastic de zeehond en diens leefomgeving bedreigen. Om er voor te zorgen dat de Waddenzee schoner wordt en de zeehonden gezonder blijven, is het Happy Seal project gestart. De crèche werkt hiervoor samen met vissers en havens langs de hele Waddenzee.

Lees vrijdag meer over de kledinglijn en het festival Wad About Plastic in Dagblad van het Noorden of in het Plus-artikel

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.