Zeehondenpup van twee dagen oud opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen: hij heet Maximo, naar Koningin Máxima

Maximo.

Zeehondencentrum Pieterburen heeft de eerste pup van deze zomer opgevangen: een twee dagen oud mannetje dat de naam Maximo kreeg.

Het diertje werd maandagochtend aangetroffen op een voor de moeder lastig te vinden locatie in de jachthaven van Vlieland, meldt Zeehondencentrum Pieterburen. Hij was verzwakt en mogelijk iets te vroeg geboren.

Hij werd vernoemd naar de jarige Koningin Máxima, ‘omdat ook het Zeehondencentrum dit jaar 50 jaar wordt’. Omdat het Zeehondencentrum voorlopig gesloten moet blijven is Maximo dagelijks via social media te zien.

Prematuur

Maximo is gecontroleerd door de dierenartsen van het centrum en het gaat redelijk met hem. Waarschijnlijk is hij zo’n twee dagen oud en prematuur. Dat maakt hem nog erg zwak en hij wordt daarom nauwlettend in de gaten gehouden door de dierenartsen en intensief verzorgd.

Afstand houden

De eerste pup markeert de start van het geboorteseizoen van de gewone zeehond, schrijft het Zeehondencentrum. ‘Vele pups zullen de komende tijd geboren worden en krijgen dan ongeveer 3 tot 4 weken melk van de moeders. Alle opvangcentra en vrijwilligersorganisaties blijven daarom oproepen om juist nu zo veel mogelijk afstand te houden van zeehonden.’

Voorlichtingsfilmpje

In een voorlichtingsfilmpje wordt duidelijk maakt wat er kan gebeuren bij verstoring. Het filmpje is te zien op sociale media en de veerboten van de rederijen TESO, Doeksen en Wagenborg. Deze voorlichting is onderdeel van de doorlopende campagne ‘Maak van een gezonde pup geen wees’.

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen