Zeeuws strand beter gewaardeerd dan Waddenstrand

Schiermonnikoog staat nog wel in de lijst, maar Ameland komt helemaal niet voor in de top 10 van best gewaardeerde stranden van beoordelingssite Zoover.

De stranden van de Waddeneilanden Terschelling, Vlieland en Texel behalen hoge noteringen in de top tien. De best gewaardeerde strandbestemming is volgens Zoover echter het Zeeuwse Zoutelande. Dat strand werd beoordeeld met een 9.2 en wist Terschelling net van de eerste plek af te houden. Vlieland behaalt met een waarderingscijfer 9 een derde plaats. Schiermonnikoog (foto) bezet in deze top 10 een zevende plek met als cijfer een 8,9

De top tien is gebaseerd op 50.000 besprekingen van strandbestemmingen. Er is gekeken naar de gemiddelde waardering op bestemming, accommodatie en strand. De onderzochte periode liep van 1 juni 2015 tot en met 31 mei 2016.

Uit de top 10 kan geconcludeerd worden dat drukbezochte stranden laag scoren. Zandvoort, Scheveningen of Bloemendaal komen in de lijst niet voor. Da’s een schrale troost voor Ameland, dat hier schittert door afwezigheid. De stranden van het Noord-Hollandse Schoorl en de Zeeuwse stranden van Scharendijke, Westkapelle en Burgh-Haamstede behoren volgens de bezoekers van de beoordelingssite wel tot de top 10.

Het Waddengebied werd eerder dit jaar van harte aanbevolen door reisgids Lonely Planet en tv-station National Geopgraphic. Lonely Planet wees Texel aan als een van de Europese topbestemmingen voor deze zomer. National Geographic tipte het Waddengebied als bijzondere plek om deze zomer te bezoeken. Ameland werd juist geprezen om de luxe huisjes die er gehuurd kunnen worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.