Zes jaar cel voor beroving buitenlandse studentes

De rechtbank heeft donderdag een 34-jarige man veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens het beroven van drie buitenlandse studentes in verschillende studentenflats in Selwerd in Groningen.

In augustus vorig jaar en in februari dit jaar drong hij de appartementen van de studentes binnen en dwong hen spullen als sleutels, pasjes en mobiele telefoons af te geven.

Poging tot verkrachting

Een van de slachtoffers dwong hij na de beroving mee te lopen naar een wasruimte waar hij haar probeerde te verkrachten. Daarbij bedreigde hij haar met de dood. Tien dagen na dit incident beroofde hij met geweld op straat (Esdoornlaan) een studente van haar rugtas. Een man die de vrouw wilde helpen, werd bedreigd.

Signalement

De veroordeling is gebaseerd op uitkomsten van dna-onderzoek. Ook is in alle zaken sprake van hetzelfde signalement. De verdachte zelf ontkent dat hij de vrouwen heeft beroofd. Hij heeft alleen een winkeldiefstal bij de Jumbo bekend.

De rechtbank stelt dat de overvallen een enorme impact hebben op de slachtoffers. Een van hen verklaarde in de rechtszaal nog steeds moeite te hebben met het oppakken van haar dagelijks leven.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. ‘Een lagere straf zou geen recht doen aan de ernst van feiten’, schrijven de rechters in het vonnis. Naast celstraf moet de man aan een van de slachtoffers een schadevergoeding betalen van 1200 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.