Zes jaar cel voor poging doodslag op vrouw

De rechtbank in Zwolle heeft dinsdag een 60-jarige man uit Groningen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar.

De rechtbank in Zwolle heeft dinsdag een 60-jarige man uit Groningen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar.

Daarnaast moet hij een schadevergoeding van ruim 2300 euro betalen aan het slachtoffer. De rechtbank acht bewezen dat de man vorig jaar september in Noordhorn opzettelijk geprobeerd heeft zijn toenmalige partner van het leven te beroven.

De Groninger liep al jaren met suïcidale gedachten, wilde die bewuste dag een eind aan zijn leven maken en probeerde daarin zijn tien jaar jongere vrouw, met wie hij al twintig jaar samen was, mee te nemen.

Zijn bedoeling was om eerst zijn vrouw met een overdosis morfinepillen van het leven te beroven. Toen dit niet lukte, maar zij alleen onwel werd en in slaap viel, probeerde hij haar met een messteek in de hals alsnog te doden.

De vrouw wist echter te ontkomen. Zij verklaarde dat hij haar daarna nog smeekte om ‘zijn werk' te mogen afmaken. Hij verzorgde zelfs haar wond na het incident en ze lagen samen het hele weekeinde nog op bed en praatten over samen uit het leven stappen. De vrouw noemde het een bizarre film en angstaanjagend hoe zij meegezogen werd in de negatieve spiraal van haar ex.

De officier van justitie had twee weken geleden een gevangenisstraf van acht jaar geëist.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.