Zes jaar en tbs voor overvaller Spar en Coop

De rechtbank heeft de 33-jarige Ronaldo van den B. uit Groningen veroordeeld tot 6 jaar cel en tbs met dwangverpleging in verband met twee gewapende overvallen op supermarkten.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden 8 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist wegens drie overvallen

De overvallen werden gepleegd in oktober en november vorig jaar in Groningen. Op 19 oktober werd de Coop aan de Kerklaan en op 19 november de Spar aan de Zonnelaan overvallen. Van den B. werd vrijgesproken voor de overval op 14 oktober van de Spar aan de Jacob van Ruysdaelstraat.

Werknemers werden onder bedreiging met een vuurwapen gedwongen geld en sigaretten af te geven. Van den B. ging daarbij volgens de slachtoffers zeer agressief en intimiderend te werk. De officier van justitie kondigde twee weken geleden een procedure aan waarin de buit wordt opgeëist.

In 2007 werd Van den B. veroordeeld tot 5 jaar celstraf tbs met dwangverpleging, eveneens wegens gewapende overvallen. De tbs-maatregel werd in 2014 onder voorwaarden beëindigd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.