Zes maanden cel voor hennep kweken in Sappemeer en Vlagtwedde

Voor het kweken van hennep, hennep-bezit en diefstal van stroom is een 48-jarige man zonder woon- of verblijfplaats veroordeeld tot zes maanden cel. De man had begin 2017 een hennepkwekerij in Vlagtwedde en Sappemeer.

De politie kwam de kwekerijen via een anonieme melding op het spoor. In Vlagtwedde werd nog een warmtemeting gedaan. De agenten hadden daarop voldoende vermoeden om het pand aan de Schoolstraat binnen te gaan. In een kast lag ruim tien kilo net geknipte hennep.

Ook in een pand aan de Molenraai in Sappemeer had de 48-jarige man een hennepkwekerij. Daar stonden 668 planten. De man was daar zelf ook aanwezig. Hij bekende en zei dat hij alleen opereerde. Hij had voor diefstal van stroom de meter aangepast.

Geld nodig voor rekeningen

Zijn vrouw was ziek en hij had geld nodig voor de rekeningen, zei hij tegen de agenten. De man kwam niet op de zitting om uit te leggen hoe hij dan wel 15.000 euro kon investeren in het opzetten van twee hennepkwekerijen.

Nu de man geen woonadres heeft, kan hem geen werkstraf worden opgelegd. Dan rest alleen nog een celstraf, ook al heeft de van oorsprong Duitse man in Nederland geen strafblad opgebouwd. Ook moet hij het elektriciteitsbedrijf een schadebedrag van ruim 5000 euro betalen.

...

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.