Zes nominaties Dagblad van het Noorden Streektaalprijs 2019 bekend

Jan Henk de Groot ziet zijn cd 'De wolf is trug' genomineerd voor de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs 2019. foto archief jan zeeman

De jury van de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs heeft zes genomineerden (in twee categorieën) bekendgemaakt voor de DvhN Streektaalprijs 2019.

In de categorie proza en poëzie zijn genomineerd Tonko Ufkes’ laatstverschenen gedichtenbundel Boeten, nog niet binnen (met foto’s van Hans Brooymans), van Marga Zwiggelaar staat Maagie in het ies , een historische roman die speelt in het Hoogeveen van de achttiende eeuw, op de korte lijst. De eveneens Drentse Chris Canter ziet zijn verhalenbundel Moenen genomineerd.

De Toorn van Thunaer

In de categorie cd/dvd zijn Jan Henk de Groot ( De wolf is trug ), Wat Aans ( Grunnegs Hoop ) en De Toorn van Thunaer (muziektheater in september 2019 op locatie landgoed de Klencke bij Zweeloo, Oosterhesselen en Sleen) genomineerd. Jan Henk de Groot won de DvhN Streektaalprijs 2013 voor zijn album Weerom .

Publieksprijs

De jury, onder voorzitterschap van Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen, bestaat uit Jannie Kuipers, Geesjen Doddema, Ingeborg Nienhuis en Jan Wierenga. De streektaalprijzen 2018 gingen naar de Drentse schrijver Anne Doornbos en de Groningse zangeres Marlene Bakker. De publieksprijs was voor de eveneens Groningse zangeres Irene Wilkens.

Vrij toegankelijk

De Dagblad van het Noorden Streektaalprijzen 2019 worden zondagmiddag 19 april uitgereikt in De Winsinghhof in Roden. Voor iedereen vrij toegankelijk, aanvang 14.00 uur. Kort daarvoor worden de genomineerden voorgesteld op de website van deze krant ( www.dvhn.nl ). U kunt dan stemmen op uw favoriet voor de publieksprijs.

menu