Zes noordelijke restaurants in Top-100 Lekker 2016

In de Top-100 van de Lekker 2016, de ranglijst voor de beste Nederlandse restaurants, staan – net als vorig jaar – zes noordelijke restaurants. De lijst werd maandagochtend bekendgemaakt.

De hoogste notering in de lijst is voor De Groene Lantaarn in het Drentse Zuidwolde, op nummer 29. Vorig jaar stond het restaurant op dezelfde plek in de lijst. De tweede noordelijke naam die op de 40e plek op de lijst prijkt is De Vlindertuin in Zuidlaren. Zij zakten één plaats ten opzichte van vorig jaar. De derde noordelijke notering staat een plek lager op 41 en is voor De Heeren van Harinxma in het Friese Beetsterzwaag. Ook dit restaurant stond vorig jaar op dezelfde plek in de lijst.

Restaurant Élevé in Leeuwarden is de drie na hoogst genoteerde in de Top-100 op plaats 64. Het wisselde ten opzichte van vorig jaar van plek met het enige Groninger restaurant in de lijst: De Piloersmaborg in Den Ham, op nummer 65. De noordelijke hekkensluiter in de restaurantlijst is 't Havenmantsje in Harlingen. Zij staan op dezelfde plaats als een jaar geleden: nummer 71.

Lekker is een onafhankelijke restaurantgids. Jaarlijks publiceren zij de Lekker 500, met daarin de vijfhonderd beste restaurants van Nederland.

Op de foto: restaurant De Groene Lantaarn

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.