Zes studenten genomineerd voor de Gerrit Krolprijs ( de Nederlandstalige essayprijs van de Rijksuniversiteit Groningen)

Foto: Rijksuniversiteit Groningen.

Zes studenten - Klaske Berger, Thomas van Essen, Danae Marchal, Sophie Renap, Eline Santema en Pamela Wolters – zijn genomineerd voor de tweede editie van de Gerrit Krolprijs van de RUG. Donderdag wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Gerrit Krolprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan de student die het beste Nederlandstalige essay schrijft.

Studenten van alle universiteiten uit het Nederlands taalgebied konden dit jaar tot 1 juni een in het Nederlands geschreven essay over het thema ‘Scenario van de toekomst’ van maximaal 2000 woorden inzenden. Het essay van de winnaar van de Gerrit Krolprijs wordt gepubliceerd op literair weblog Tzum. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2000 euro.

Scenario’s voor de toekomst

De zes genomineerde studenten hebben aan het thema ‘Scenario’s voor de toekomst’ elk op geheel eigen wijze invulling gegeven, meldt de RUG.

‘Alle zes gebruiken de Nederlandse taal op een prachtige manier om hun verschillende toekomstvisies weer te geven. De inhoud van alle zes de teksten betreft toekomstperspectieven die aanzetten tot denken en zelfs uitdagen om tot actie over te gaan. De jury was unaniem uitermate enthousiast over deze inzendingen en de commissie toont zich verheugd dat de Gerrit Krolprijs ook bij de tweede editie dergelijk talent heeft weten aan te trekken.’

De uitreiking van de Gerrit Krolprijs vindt donderdag in besloten kring plaats.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen