Zeven mannen vervolgd die seks hadden met 13-jarig meisje

Het Openbaar Ministerie gaat voor zover nu bekend zeven mannen uit Oost-Groningen strafrechtelijk vervolgen omdat ze seks zouden hebben gehad met een 13-jarig meisje. Het meisje werd daartoe aangezet door haar 45-jarige oom.

Deze laatste wordt verdacht van seksueel misbruik en uitbuiting (mensenhandel). Volgens het OM hebben de mannen niet betaald voor de seks. De verdachte zou het meisje op agressieve wijzen hebben gedwongen. Zij moest filmpjes maken van de seks die ze met anderen had. De films moest ze vervolgens aan de verdachte geven. De man zegt dat hij seksverslaafd is.

Niet gedwongen

De verdachte bekent grotendeels de beschuldigingen. Hij ontkent echter dat hij het meisje heeft gedwongen. ,,Ze stemde ermee in en nam soms ook het initiatief. Ze wilde het zelf ook. Ze is niet zo onschuldig als ze lijkt'', zei de verdachte tegen de rechters.

Wrede seks

Tijdens de rechtszaak kwam een beeld naar voren dat de man bepaalde wat het meisje met anderen moest doen. Het gaat om zeer wrede seks. Het meisje is vele malen verkracht. Dat gebeurde onder meer in het Beerstersbos in Beerta, bij Blauwestad en in het Sterrebos in Winschoten.

De politie heeft een deel van de films weten te achterhalen. Ook zijn er onnoemlijk veel chatberichten en e-mails onderschept wat veel belastende informatie opleverde. Soms werden 300 seksueel getinte berichten per dag door de verdachte verstuurd. 

Het OM zal in de loop van donderdagmiddag een strafeis formuleren. De zeven mannen staan later terecht.

Schadeclaim van 125.000 euro

Het slachtoffer, nu 16 jaar, heeft een schadeclaim ingediend van 125.000 euro. Slachtoffer-advocaat Liesbeth Poortman schat op basis van het dossier dat het meisje tenminste tweehonderd keer is verkracht.

,,De vordering is hoog, maar deze zaak valt ook in de zwaarste categorie. Dit meisje is getekend voor het leven. Ze moet weer een leven opbouwen. Een financiële vergoeding kan daar een beetje bij helpen'', zei Poortman tegen de rechtbank.

Het slachtoffer, nu 16 jaar, heeft een schadeclaim ingediend van 125.000 euro. Slachtoffer-advocaat Liesbeth Poortman schat op basis van het dossier dat het meisje tenminste tweehonderd keer is verkracht. ,,De vordering is hoog, maar deze zaak valt ook in de zwaarste categorie. Dit meisje is getekend voor het leven. Ze moet weer een leven opbouwen. Een financiële vergoeding kan daar een beetje bij helpen'', zei Poortman tegen de rechtbank.

OM eist 8 jaar en tbs met dwangverpleging in weerzinwekkende zedenzaak
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.