Zeven mensen willen de nieuwe burgemeester van de gemeente Pekela worden

Burgemeester Jaap Kuin van Pekela. Foto: Harry Tielman (archief)

Zeven mensen hebben gesolliciteerd op de functie van burgemeester van de gemeente Pekela.

Commissaris van de Koning René Paas heeft in november, in overleg met de gemeenteraad van Pekela, besloten de procedure voor de aanstelling van kroonbenoemde burgemeester te starten. In de openbare raadsvergadering van 24 november is het profiel voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Belangstellenden hadden vervolgens drie weken de tijd om te solliciteren.

Selectie van geschikte kandidaten

Commissaris van de Koning René Paas maakt nu een selectie van de in zijn ogen geschikte kandidaten. Hij baseert zich hierbij op de binnengekomen brieven en cv’s, aangevraagde inlichtingen en gesprekken met kandidaten.

Daarna gaat hij over de lijst met kandidaten in gesprek met de vertrouwenscommissie uit de raad van Pekela. De vertrouwenscommissie voert gesprekken met een selectie van kandidaten en komt met een verslag van bevindingen aan de raad.

In dat verslag is de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de te benoemen kandidaat opgenomen.

Waarnemer sinds 2015

Pekela heeft in de persoon van Jaap Kuin sinds 3 november 2015 een waarnemend burgemeester. Daarvoor was de vorig jaar overleden Meindert Schollema zestien jaar burgemeester van de gemeente Pekela.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen