Ziekenhuizen overspoeld door telefoontjes. Oproep: bel niet over eerder geplande afspraken

Ziekenhuizen overspoeld door telefoontjes ANP

Ziekenhuizen worden massaal gebeld door patiënten, met overbelaste telefoonlijnen en onbereikbaarheid tot gevolg. Diverse ziekenhuizen roepen het publiek op om niet te bellen over het al dan niet doorgaan van eerder geplande afspraken.

Poliklinische behandelingen en ingrepen die niet spoedeisend zijn, worden veelal uitgesteld. Ziekenhuizen krijgen het steeds drukker door het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus. Ze willen bovendien binnenshuis de kans op besmetting zoveel mogelijk voorkomen.

,,Wij willen onze patiënten nadrukkelijk vragen om ons even niet te bellen", drukt bijvoorbeeld het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda patiënten op het hart. ,,Mocht u bij ons een afspraak hebben en u wordt niet door ons gebeld, dan gaat uw afspraak gewoon door. Onze medewerkers zijn momenteel druk bezig om de betreffende patiënten hierover te informeren."

ADRZ

Het Zeeuwse ADRZ, met vestigingen in Goes, Vlissingen en Zierikzee, meldt dat het ziekenhuis moeilijk bereikbaar is via de telefoon. De telefooncentrale is overbelast. "We werken hard aan een oplossing", aldus ADRZ.

,,Aan patiënten het dringende verzoek om niet zelf te bellen met het ziekenhuis, de lijnen raken overbelast", verzoekt ook ziekenhuis St Jansdal, met vestigingen in Harderwijk, Lelystad en Dronten.

menu