Ziekenhuizen samen in Prostaatcentrum Noord-Nederland

De ziekenhuizen in Groningen en Drenthe gaan intensief samenwerken op het gebied van prostaatkankerzorg. Voor patiënten betekent dit dat zij, ongeacht het ziekenhuis waar zij binnenkomen, snel toegang hebben tot de best mogelijke zorg.

De samenwerking krijgt vorm in het Integraal Prostaatcentrum Noord-Nederland. Treant Zorggroep, het Ommelander Ziekenhuis Groningen, de Saxenburgh Groep, het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en het Universitair Medisch Centrum Groningen werken hierin samen.

De meeste ziekenhuizen in het Noorden laten voortaan hun prostaatkankeroperaties in Emmen doen. De Treant Zorggroep, locatie Scheper Ziekenhuis, schaft daarvoor een operatierobot aan.

Het Martini Ziekenhuis Groningen heeft al langer een Da Vinci-robot en is daarmee ook gespecialiseerd in prostaatoperaties. De ziekenhuizen UMCG, Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Ommelander Ziekenhuis Groningen en Saxenburgh Groep Hardenberg hebben afgesproken al hun prostaatverwijderingen in Emmen te laten doen. De rest van de zorg voor prostaatkankerpatienten wordt dan in die ziekenhuizen zelf gedaan maar er wordt nauw samengewerkt tussen de ziekenhuizen.

De samenwerking in het prostaatcentrum is gericht op de urologische oncologie en wordt in de toekomst uitgebreid met blaaskankerzorg. Complexe delen van de zorg uitgevoerd in het UMCG en minder complexe onderdelen in de regionale ziekenhuizen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.