Ziggy Stardust in Stripmuseum

In de slipstream van de expositie David Bowie Is in het Groninger Museum, wijdt ook het Nederlands Stripmuseum een tentoonstelling aan de Britse muzikant. Het gaat bij het Stripmuseum niet om de persoon Bowie zelf maar om diens creatie Ziggy Stardust.

Vanaf 12 december toont het stripmuseum een kleine expositie onder de titel Bowie's Ziggy Stardust. De expositie toont diverse interpretaties van het karakter Ziggy Stardust, het alter ego van David Bowie, gebaseerd op de strip Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.

Dit wordt aangevuld met tekenwerk waarin de veelzijdigheid van David Bowie naar voren komt met origineel werk, zeefdrukken en prints van Peter Pontiac, Typex, Luuk Bode, Erik Kriek, Dimitri Jansma, Jan-Rutger Hoekstra, Niels Kalk, Tijn Snoodijk, Richard Simonse en Erik Wielaert. Verder worden er filmpjes, archiefmateriaal en LP-hoezen getoond.

Op zaterdag 12 december om 15.30 uur vindt de opening plaats in het Nederlands Stripmuseum. De Groninger muzikant Tiedo Groeneveld, een groot Bowie fan, treedt daarbij op. De Ziggy Stardust tentoonstelling loopt tot 13 maart 2016.

Op de foto: Een interpretatie van David Bowie door Peter Pontiac. Foto: Nederlands Stripmuseum

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.