Zo ziet de stad er in de toekomst uit

De stad Groningen staat aan de vooravond van grote ingrepen.Van de huiskamer tot de tuin: van alles gaat vanaf komend jaar op de schop. Bekijk hieronder een overzicht:

1. In de binnenstad is de bouw van het Forum bezig. De sloop van het roze hoekpand begint snel, horecapand Merckt en hotel WestCord komen ervoor terug. Bussen verdwijnen van de Grote Markt en van meer plekken in de binnenstad. Asfalt verandert in gele steentjes.

2. Bij de Westerhaven komt een nieuw, groot busstation; een belangrijk knooppunt.

3. De Diepenring wordt aangepakt. Het stadsbestuur wil af van slecht onderhouden woonschepen en wil op en bij het water meer ruimte maken voor recreatie en horeca

4. Het stationsgebied gaat flink op de schop. Bussen verdwijnen naar de achterkant en de voorkant wordt beter verbonden met de binnenstad.

5. Op het Ebbingekwartier gaat de bouw van woningen verder.

6. In de Oosterhamrikzone komt een nieuwe autoverbinding tussen de Ring bij Kardinge en het UMCG.

7. De zuidelijke en westelijke Ringweg worden groots aangepakt. Een project dat jaren in beslag neemt.

8. Op de oude ACM en Woldring-locatie aan de Friesestraatweg komen woontorens en een buurtje met huizen met tuinen.

9. Op het Suikerunieterrein komt woningbouw. In 2020 staan de eerste huizen er. Vlakbij, aan de rand van de Zeeheldenbuurt, begint dit jaar al de ontwikkeling voor woningbouw op een oud fabrieksterrein.

10. Het gebied rondom het Eemskanaal biedt plek aan verschillende bouwprojecten. Zo verschijnen bij het oude EMG woningen.

11. In Paddepoel verrijzen verschillende woontorens. Polaris met ruim 200 appartementen voor jongeren en Atlas en Pleione met samen zo’n 350 woningen, deels voor buitenlandse studenten, deels voor verhuur in de sociale en de vrije sector.

12. Op vijf plekken nabij het Noordlease Stadion komen woningen.

13. Zernike blijft uitbreiden. De bouw van de nieuwe faculteit voor Wiskunde en Natuurwetenschappen, het Feringa-gebouw, begint.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.