Zoekactie Sjoerd van Eijk gaat verder

De politie zocht maandag met een helikopter boven de Groninger binnenstad naar een spoor van Sjoerd van Eijk (21), de student die sinds zaterdagochtend wordt vermist. De zoektocht leverde nog niets op en gaat dinsdag verder.

Agenten speurden van boven het gebied af en de heli heeft een warmtebeeldcamera aan boord. Maandag werd ook opnieuw met boten met sonarapparatuur het water langs de Winschoterkade afgezocht. Het zoekteam heeft vrijwel de hele Oosterhaven doorzocht, maar niets gevonden. Ook de zoektocht vanuit de lucht leverde maandag niets op.

De politie blijft zoeken naar Van Eijk. De recherche heeft camerabeelden opgevraagd van verschillende locaties in de stad. Die worden onderzocht, aldus een woordvoerder. Of dinsdag opnieuw op het water wordt gezocht en of het zoekgebied wordt uitgebreid, is nog niet duidelijk.

Verdween

De student van de Hanzehogeschool vierde vrijdagavond zijn verjaardag in café Warhol in de Papengang. Daar is hij zaterdagochtend voor het laatst door vrienden gezien. Hij verliet de kroeg alleen rond half drie ‘s nachts.

Op basis van camerabeelden houdt de politie rekening met de mogelijkheid dat Sjoerd van Eijk in het water is geraakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.