Zoekacties op drie plekken naar vermiste Ronald Mekkring (24) uit Hoogezand

De politie zoekt onder andere in het Winschoterdiep. Foto: Venema Media

De politie gaat donderdag op drie plekken zoeken naar de vermiste Ronald Mekkring uit Hoogezand: bij de Vosholen, in het Gorechtpark en met een bootje op het Winschoterdiep.

De 24-jarige Ronald Mekkring stak tijdens de jaarwisseling om 12 uur vuurwerk af in de omgeving van de Van Noortstraat, waarna hij wegliep. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor.

Zorgelijke vermissing

Politiewoordvoerder Paul Heidanus noemt het een zorgelijke vermissing. ,,Er zijn nog geen concrete tips binnengekomen en we hebben nog geen aanknopingspunten. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg’’

Bij het bosperceel bij de Vosholen en in het Gorechtpark zet de politie zes honden in tijdens het zoeken. In twee kleine bootjes varen agenten over het Winschoterdiep. Zij speuren de kades en het water af.

Mocht de zoektocht donderdag niets opleveren, dan wil de politie vrijdag overdag met behulp van een sonar het water doorzoeken.

loading

Video’s en foto’s van de jaarwisseling

Familie en vrienden zijn radeloos. Ze proberen op allerlei manieren mee te helpen met de zoektocht. Op Facebook roepen zij op om videobeelden en foto’s van die bewuste avond te delen. Ook vragen ze om vooral de politie niet in de weg te lopen.

Op nieuwjaarsavond hebben zij samen met de politie een zoektocht op touw gezet. Zo’n veertig personen zochten mee. De zoektocht startte bij de Welkoop in de buurt van de woning van Ronald.

Gestructureerd op zoek

Volgens Heidanus wordt het op prijs gesteld als mensen mee willen helpen met zoeken, maar: ,,We raden wél aan om dat samen met de politie te doen. Zo kunnen we meer gestructureerd te werk gaan.’’

De politie heeft woensdagavond een burgernetmelding verstuurd. De donkerblonde Ronald draagt een volle baard. Hij is gekleed in een zwart T-shirt met korte mouwen, een donkere spijkerbroek en grijze sneakers van het merk Puma.

menu