Zoektocht in grachten naar vermiste Wytze vooralsnog gestaakt

De zoektocht in de grachten naar de vermiste student Wytze Pennink wordt vooralsnog niet hervat. Zondag zocht de politie bij Spilsluizen met een boot tevergeefs naar de 18-jarige Groninger.

,,De zoektocht naar Wytze gaat door, maar op dit moment hebben we geen specifiek zoekgebied'', sprak een woordvoerder van de politie Groningen. ,,Wytze woont op de Noorderstationstraat. Er zijn verschillende routes naar zijn huis. We hopen dat we meer informatie krijgen van mensen die op deze routes wonen. Misschien hebben zij camera's waar hij op te zien is.''

De politie heeft geen aanwijzingen voor een ruzie of misdrijf. De politie houdt er nog steeds rekening mee dat Wytze in het water is gevallen. Eerder dit jaar gebeurde hetzelfde bij de student Sjoerd van Eijk. Een zoekactie in het gebied waar hij te water is geraakt, leverde in eerste instantie niets op. Een paar dagen later werd zijn levenloze lichaam toch op die plek uit het water gevist.

,,Er ligt enorm veel troep in de grachten, dus ook met sonarapparatuur is het lastig om alles te zien. Zondag hebben we niks kunnen vinden, dus we gaan vooralsnog niet verder met zoeken. Het kan zijn dat we later toch nog besluiten om de gracht uit te kammen, maar dat is nu nog niet aan de orde'', aldus de politiewoordvoerder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.