ZomerWelVaart feestelijke voorproef Delfsail

ZomerWelVaart keert terug. Na een succesvolle eerste editie kunnen bezoekers ook dit jaar genieten van ruim honderd schepen en al het ander dat samenhangt met dit evenement.

Het Hoge- en Lage der A vormen wederom het centrum van het maritieme festival. Daar sieren oude kotters, klippers en opduwers de stadse wateren. Anders dan een jaar terug is dat er ook in de havens en diepen in de binnenstad schepen aanmeren. Deze vaartuigen zijn op weg naar Delfsail. Om die reden is de grote broer van ZomerWelVaart tot thema gekroond. De schepen zijn van het Noord-Willemskanaal tot de Noorderhaven te bewonderen.

De tweede versie van het ‘botengala’ is verder uitgebreid met een uiteenlopend muziekprogramma. Onder andere Moke, Kuenta I Tambu, DJ Swoolish en Harm’s Fork komen hun muzikale kunsten in Groningen vertonen.

Daarnaast is er een veelzijdig programma op de schepen, een kinderprogramma, een kunstroute en de Zeldzaam Mooie Markt. Het eten en drinken wordt verzorgd door verschillende foodtrucks langs de kade.

ZomerWelVaart vindt plaats van 24 tot en met 26 juni en is gratis toegankelijk. Voor specifieke tijden en verder informatie valt een kijkje op www.zomerwelvaart.nl aan te raden.

Lees alles over Delfsail op onze Delfsail-pagina
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.