ZomerWelVaart in Groningen als opmaat voor DelfSail

In aanloop naar DelfSail wordt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni in de binnenstad van Groningen ZomerWelVaart gevierd. De havens en de diepen liggen die dagen vol met schepen.

Het maritieme festival ZomerWelVaart is het kleine zusje van de winterversie WinterWelVaart. Vorig jaar trok de eerste editie van de zomerse variant 5000 bezoekers die een kijkje kwamen nemen bij de historische binnenvaartschepen langs de Hoge en Kleine der A in Groningen. Daar kon het publiek de schepen van binnen bekijken. Op de kade stonden tientallen marktkramen met handgemaakte artikelen en vintagespullen en werd het verhaal van 250 jaar Het Stadskanaal verteld.

De tweede editie van ZomerWelVaart staat volledig in het teken van DelfSail 2016, het maritieme evenement dat van 29 juni tot en met 3 juli in de havenstad wordt gehouden. In de aanloop naar dat evenement varen honderden schepen richting Delfzijl. Veel van hen maken een tussenstop in de binnenstad van Groningen en openen hun deuren voor het publiek. Aan het programma voor ZomerWelVaart wordt nog hard gewerkt. Via de website zomerwelvaart.nl of via de speciale Facebookpagina wordt het programma de komende tijd bekendgemaakt.

Lees alles over Delfsail op onze Delfsail-pagina
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.