Zoon van Michael Ballack met Bayern München op Eurocup Delfzijl

Jordi Ballack, zoon van voormalig Duits international Michael Ballack is dit weekend met Bayern München van de partij op Eurocup Delfzijl.

De twaalfjarige Jordi Ballack is de jongste van drie zonen van Michael Ballack. De negentig-voudige international speelde in clubverband voor Chemnitzer FC, 1. FC Kaiserslautern, Bayern München, Chelsea en Bayern Leverkusen 04. De Duitser werd in maart 2004 door Pelé geplaatst in de lijst van 125 beste nog levende voetballers. Hij werd in zijn land voetballer van het jaar in 2002, 2003 en 2005.

Recordmeister

De Duitse recordmeister doet voor het eerst mee aan het indoorvoetbaltoernooi voor spelers onder de 13 jaar. Het evenement vindt voor de zesde keer plaats. Plaats van handeling is een havenloods van het bedrijf Wijnne & Barends. De voorgaande vijf edities vonden plaats in de sportzaal van de Brede School Noord, maar de organisatie hoopt op de nieuwe locatie, met ruimte voor 2500 mensen, meer publiek te trekken.

Ajax

Ook topclubs als Ajax, Leicester City, Schalke 04, Club Brugge en KRC Genk vaardigen ploegen af, net als PSV, Chelsea, FC Groningen, Sparta en Heerenveen.

Het evenement kent nog een bijzonderheid en dat is de deelname van het eerste meisje. Amelie Hoendermis van DVC Appingedam doet zaterdag en zondag mee met het Regioteam Eurocup. In eerste instantie zou ook Gabriël Reiziger, zoon van oud FC Groningen- en Ajax-speler Michael Reiziger van de partij zijn, maar hij ontbreekt bij Ajax O13-1.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.