Zorgen bij personeelstallingen Groningen

Groningen Medewerkers van WerkPro Stallingen, die onder meer de fietsenstalling bij het Hoofdstation beheert, maken zich zorgen over hun toekomst.

De gemeente wil volgend jaar het beheer van de fietsenstallingen voor het eerst sinds jaren weer opnieuw aanbesteden. Werkleerbedrijf WerkPro, die dit werk sinds 1981 uitvoert, telt veel medewerkers zoals ex-gedetineerden en oud-verslaafden die grote moeite hebben ander werk te vinden.

Het is de vraag of iedereen bij een eventuele nieuwe beheerder weer aan de slag kan. Die is verplicht het personeel over te nemen. ,,Maar het is de vraag of dit voor al onze medewerkers opgaat’’, zegt manager Wim Reckers. Bij WerkPro werken honderd mensen. ,,Voor het reguliere personeel voorzie ik geen problemen, maar voor degenen die bijvoorbeeld in een Wmo-traject zitten, zoals ex-verslaafden is dat nog niet zeker.’’

Hij betreurt het dat de gemeente er voor heeft gekozen het beheer in drie delen op te breken: het stationsgebied en het fietsendepot, station Europapark en de stallingen in de binnenstad. Reckers: ,,De nieuwe beheerder krijgt maximaal twee delen. Dat gaat ten koste van de efficiëntie.’’

Wethouder Paul de Rook (D66) wil op deze manier juist kleine bedrijven een kans geven ‘om toegang te krijgen tot deze markt’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.