Zorggroep Alliade onderzoekt gesjoemel top

Thuiszorgaanbieder Alliade laat een extern onderzoek doen naar de financiële handel en wandel van directeuren van het bedrijf.

Dat maakte het bedrijf maandag bekend, naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws over vermeend gesjoemel met miljoenen euro's zorggeld. Een dochterbedrijf van Alliade, Zorgkompas, is ook in Groningen actief. Het voormalige Drievers Dale, jeugdinstelling in Winschoten, valt ook onder Alliade.

Volgens RTL geven twee directeuren van Alliade namens de zorginstelling voor grote bedragen opdrachten aan bedrijven waarvan ze zelf eigenaar zijn. Via deze onderaannemingsconstructies zouden jaarlijks tonnen omzet naar de directeuren vloeien.

Maar volgens Alliade wordt de wet niet overtreden. ,,Mochten uit dit onderzoek conclusies komen die we niet hadden voorzien, dan zullen we waar nodig onze werkwijze aanpassen”, aldus het bedrijf. De externe commissie voor het onderzoek moet nog worden aangesteld. Verschillende kamerleden van PvdA en SP laten weten de zaak niet te vertrouwen en gaan kamervragen stellen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.