Zorgpremies bekend, wat is goedkoopste?

Alle zorgverzekeraars hebben nu hun premies voor 2017 bekend gemaakt en ze stijgen fors. In december kan iedereen overstappen. Wat is dit keer de goedkoopste en de duurste?

Elk jaar wachten de zorgverzekeraars tot het laatste moment met het bekend maken van hun premies voor het volgende jaar. Zaterdagavond 19 november kwamen uiteindelijk de laatste, goedkoopste premies naar buiten. Wat blijkt? Zekur, een merk van VGZ, is weer de allergoedkoopste. Op de voet gevolgd door de budgetpolis van De Friesland en de ‘gewone’ polissen van Anderzorg (van Menzis) en Ditzo. En Menzis is dit jaar de allerduurste.

Als je vrijwillig je eigen risico verhoogt naar 885 euro, betaal je volgend jaar bij Zekur 77 euro per maand, bij De Friesland Zelf Bewust 77,95 euro, bij Anderzorg 78,- en bij Ditzo 78,45 euro

Maar, let op, dit is dus bij een hoger eigen risico. Het eigen risico is wettelijk al 385 euro, dus dat bedrag betaal je sowieso zelf als je naar een apotheek of ziekenhuis gaat. De huisarts is altijd 'gratis'.

Dan is er nog een instinker: Zekur is een budgetpolis. Dat betekent dat je bij Zekur bij van te voren geplande behandelingen een beperkte keuze hebt van ziekenhuizen en apothekers. Alle acute zorg wordt wel gewoon vergoed. Bij De Friesland Zelf Bewust heb je wat ruimere keuze.

Bij Anderzorg en Ditzo heb je nog veel ruimere vrije keuze. Dat zijn naturapolissen in plaats van budgetpolissen.

Wie liever zijn eigen risico niet verhoogt, komt ook weer bij Zekur voor de allerlaagste premie. Dat is dan 92 euro per maand. De Friesland Zelf Bewust kost 99,95 euro, Ditzo 100,95 en Anderzorg 102,- per maand, bij het normale eigen risico van 385 dus.

Andere goedkope opties bij het gewone eigen risico zijn Besured (gericht op studenten) met 96,90, Bewuzt met 101,50 en CZ Direct met 102,95.

Wat zijn de duurste basisverzekeringen in 2017?

Menzis is vanwege een sterke prijsverhoging in 2017 de duurste zorgverzekering. Bij de 'normale' natura-zorgpolis, die veruit de meeste mensen hebben, betaal je bij Menzis 119,-. Bij Zilveren Kruis betaal je voor die polis 117,45 per maand en bij Zorg en Zekerheid 115,65.

Restitutiepolissen zijn altijd de allerduurste, omdat ze volledig vrije zorgkeuze bieden. Bij Menzis betaal je voor de restitutiepolis 122 euro, bij Avéro 121,75 en bij De Friesland 120,50.

Zie voor een vrijwel volledig overzicht van alle basispremies: http://www.gezondheidenco.nl/267540/zorgpremies-2017-hoeveel-betaal-zorgverzekering/

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.