Zorgverzekeraars Noorden: alles komt rond

De drie belangrijkste zorgverzekeraars in Noord-Nederland hebben nog niet met alle ziekenhuizen contracten. Toch gaat volgend jaar alle verzekerde zorg in de noordelijke ziekenhuizen vergoed worden, laten Menzis en De Friesland weten. Zilveren Kruis Achmea is minder stellig.

De verzekeraars reageren hiermee desgevraagd op kritiek van PvdA en VVD dat patiënten te lang in onzekerheid worden gehouden over de dekking van de zorgpolissen in 2016. De zorgverzekeraars hadden eigenlijk voor 19 november alle contracten met zorgverleners rond moeten hebben, zodat verzekerden in de maand december bij het overstappen naar een andere verzekering precies zouden weten met welke ziekenhuizen afspraken zijn. Die datum is alleen niet gehaald.

Menzis-topman Ruben Wenselaar liet al eerder weten met alle ziekenhuizen in het Noorden een contract te zullen sluiten, zodat alle zorg die dit jaar vergoed wordt dat volgend jaar ook wordt. Hij herhaalde dat maandagochtend op de radio. Menzis heeft al contracten rond met het Martini ziekenhuis en de Treant Zorggroep (Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal) en is vergevorderd met de andere ziekenhuizen.

De Friesland Zorgverzekeraar zegt dat verzekerden ook volgend jaar bij alle ziekenhuizen in het Noorden terecht kunnen. ,,We hebben contracten met Nij Smellinghe, het UMCG en Sionsberg en een principe-akkoord met Tjongerschans. Met Antonius en MCL zijn we heel ver in de onderhandelingen, we verwachten ze deze week rond te krijgen.''

Zilveren Kruis Achmea laat weten met 80 procent van de ziekenhuizen rond te zijn en verwacht dat het de komende dagen ook met de rest tot een akkoord komt. Maar Achmea durft nog niet te stellen dat verzekerden van Zilveren Kruis volgend jaar in alle ziekenhuizen terecht kunnen. ,,Dinsdag weten we meer'', zegt de woordvoerder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.