Zuidelijke Ringweg Groningen maandagochtend weer open in beide richtingen: verhit asfalt vernieuwd

De noordelijke baan van de Zuidelijke Ringweg in Groningen, die via een net aangelegde noodweg loopt, is maandagochtend vanaf 06.00 uur weer open voor het verkeer.

Dit heeft de organisatie Aanpak Ring Zuid bekend gemaakt. De weg was het weekend afgesloten in de richting Drachten tussen Euvelgunne en het Julianaplein om het asfalt te herstellen.

Extreme hitte

Vanwege de extreme hitte bezweek donderdag een lange voeg op de tijdelijke weg ter hoogte van het Oude Winschoterdiep. Deze voeg vormt de overgang tussen het asfalt van de noordbaan van de zuidelijke ringweg en de nieuwe tijdelijke baan die daar aan vastgelegd is. Donderdagnacht is de weg hersteld, maar dit bleek vrijdag opnieuw niet bestand tegen de hoge temperaturen.

Nieuw asfalt is aangebracht

Combinatie Herepoort heeft het weekend de bezweken voeg verwijderd en heeft ter plekke nieuw asfalt aangebracht. De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen.

Zondagavond worden de markeringen aangebracht. In de nacht naar maandag kan het asfalt afkoelen en rond 6.00 uur kan het verkeer weer over de weg rijden. Combinatie Herepoort zal nauwkeurig monitoren of deze oplossing inderdaad afdoende is.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.