Zwaardere straf voor doden Jesse van Wieren

Jesse van Wieren. Foto: Archief DvhN

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft Rhowan P. (28) in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van Jesse van Wieren in de nieuwjaarsnacht van 2016.

Het hof acht bewezen dat P. samen met zijn vriendin Desiree G. (28) Van Wieren met 23 messteken om het leven heeft gebracht in de woning van het stel.

P. werd, net als zijn vriendin, in juni vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot acht jaar cel en tbs. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in hoger beroep tien jaar en tbs. Het hof oordeelde dat zowel de door de rechtbank opgelegde straf als de eis van het OM geen recht deden aan de ernst van de feiten.

Kloosterburen

Jesse van Wieren verdween in de nieuwjaarsnacht van 2016, nadat hij in een café in Kloosterburen oud en nieuw had gevierd. Om een uur of vier vertrok hij, hij zou bij een vriend slapen. Hij is daar nooit aangekomen.

Er werd een grote zoekactie op touw gezet, waar honderden vrijwilligers aan deelnamen. Ze kwamen ook bij P. aan de deur, die beloofde dat hij naar Van Wieren uit zou kijken. Een paar dagen later werd het verminkte lichaam van Jesse gevonden in de achtertuin van de woning van P.

De advocaat en de verdachte waren zelf niet aanwezig bij de uitspraak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Jesse van Wieren
menu