Zware windstoten? Zo ziet de veerdam van Schiermonnikoog eruit

Het is stormachtig. Vooral op zee. Rondom Schiermonnikoog raast het met windkracht zeven. En dat is te merken. De veerdam werd maandagmiddag rond 13.15 uur totaal overspoeld.

Overigens schrikken de eilanders daar niet direct van terug. De bussen bleven gewoon rijden. Er is code geel van kracht.

Eerste voorjaarsstorm

Het was afgelopen weekend ook al onstuimig. Met name in Noord-Brabant en Zeeland was er veel te merken van de storm. Naar schatting richtte de stevige wind voor enkele miljoenen aan schade aan.

Er vielen bomen op auto's, daken stortten in en was er wateroverlast. Bij Interpolis kwamen maandagochtend vierhonderd meldingen van schade aan woonhuizen binnen, 236 procent meer dan op een normale dag, laat een woordvoerder weten.

Code Oranje

Vanwege harde wind en harde windstoten gold zondagmiddag voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Brabant en Limburg code oranje. Uit voorzorg werden winkelcentra ontruimd en werd de halve marathon in Den Haag afgelast. Op Eindhoven Airport bleven vliegtuigen aan de grond.

Het KNMI waarschuwde voor zware tot zeer zware windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur uit westelijke richtingen, langs de zuidwestkust tot 120 kilometer per uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.