Zwembad de Blinkerd in particuliere handen

Openluchtbad De Blinkerd in Ten Boer gaat definitief over naar Stichting BES. Dit heeft de raad in Ten Boer woensdagavond unaniem besloten.

De gemeente Ten Boer doet afstand van het openluchtbad en bezuinigt daarmee jaarlijks 100.000 euro. De Stichting tot Beheer en Exploitatie van Sportvoorzieningen in de gemeente Ten Boer (BES) krijgt nu de verantwoordelijkheid voor het bad.

Tijdens de raadsvergadering werd het plan voorgelegd om het zwembad voor 650.000 euro over te dragen aan de stichting, die middels een lening het bad in 17 jaar afbetaalt. Verder moet de gemeente een eenmalige subsidie van een ton aan de stichting afdragen en jaarlijks 150.000 euro voor onderhoud, exploitatie en de aanloopkosten. ,,Daarmee bezuinigen we als gemeente elk jaar 100.000 euro’’, aldus de wethouder.

Veranderingen

In september had Stichting BES een uitgebreid bedrijfsplan ingeleverd bij de gemeente. Zo willen zij de personeelskosten indammen door meer vrijwilligers in te zetten en toch de openingstijden van het openluchtbad zo mogelijk verruimen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.