Zwembadbestuur Winsum neemt afscheid met brief

De stichting die zwembad De Hoge Vier in Winsum exploiteert, wordt per 1 september van dit jaar opgeheven. De zwemmers krijgen uitleg in een brief.

,,Wij zijn er helemaal klaar mee’’, zegt voorzitter Thom Akkerman. In een brief aan het einde van het zwemseizoen wil het bestuur zich verantwoorden aan de vijfduizend inwoners die vorige maand een petitie voor behoud van het openluchtbad in deze vorm ondertekenden.

Het bestuur, dat De Hoge Vier twintig jaar exploiteerde, ziet er geen heil meer in nu de gemeente jaarlijks 50.000 euro op het bad wil bezuinigen.

Daags na de raadsvergadering van 12 juli, waarin dit al eerder genomen besluit nog eens werd bekrachtigd, is het naar de notaris gestapt om de procedure in gang te zetten.

Voor de 62-jarige badmeester is inmiddels ontslag aangevraagd, voor de acht seizoenskrachten houdt het na eind augustus gewoon op.

Het bestuur voelt zich aan de kant gezet door de gemeente. Het had zijn hoop nog gevestigd op de gemeenteraad, maar die hield vast aan de bezuiniging.

Wel benadrukten bijna alle raadsfracties in een motie dat het zwembad ook na dit jaar open moet blijven met hulp van vrijwilligers en een nieuw bestuur. ,,Iemand moet de zwartepiet krijgen en dat is het zwembadbestuur’’, gelooft Akkerman. Sindsdien heeft de stichting niets meer van de gemeente vernomen.

Winsum heeft inwoners opgeroepen om zich te melden als vrijwilliger of bestuurslid en wil na de zomervakantie met gegadigden in gesprek over de toekomst van het zwembad. Hoeveel dat er zijn, kon een woordvoerder niet zeggen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.