Zwemmers De Parrel weigeren bad te verlaten

Groningen Zo’n vijfentwintig zwemmers weigerden zaterdag om 11 uur zwembad De Parrel in Groningen te verlaten. Ze protesteerden, omdat het bad sinds kort eerder sluit.

Monique Wesseldijk komt wekelijks bij De Parrel en stond vorige week zaterdag voor de dichte deur. Terwijl het bad altijd sloot om 12.00 uur, bleek dat nu om 11.00 uur te zijn.

Een maatregel die bij een deel van de zwemmers in het verkeerde keelgat schoot. Wesseldijk: ,,Juist op de zaterdag zijn die uren belangrijk. Veel werkende mensen kunnen dan even zwemmen. Doordeweeks is het bad veel langer open, maar daar hebben veel mensen niets aan.’’ Bovendien wordt het drukker door de kortere openingstijden.

De zwemmers maakten een spandoek en bleven om 11.00 uur in het water liggen. ,,De aanwezige badmeester vertelde ons dat het laatste uurtje vanaf nu gebruikt wordt om schoon te maken. Een bezuiniging dus. En dat terwijl het abonnement wel weer iets duurder werd.’’

De actievoerders mochten afgelopen zaterdag tot 12.00 uur blijven. Het zwembadpersoneel zei de kwestie aan te kaarten. Wesseldijk: ,,We zijn benieuwd wat het oplevert. Misschien blijven we volgende week wel weer liggen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.